نحوه محاسبه نمره در پیام نور
نحوه محاسبه نمره در پیام نور یکی از مباحثی است که دانشجویان محترم معمولاً بعد از پایان امتحان و ترم به دنبال جواب این سوال هستند. (مخصوصاً دانشجویان ترم اولی). در ادامه این مقاله می خواهیم به بررسی نحوه محاسبه نمره در دانشگاه پیام نور را بررسی کنیم. در ابتدا توضیحاتی از محاسبه نمره در پیام نور در ادامه نحوه محاسبه نمره در پیام نور در بخش تئوری به همراه مثال هایی از این بخش و سپس در ادامه هم به بررسی نحوه محاسبه نمره در پیام نور در بخش عملی میپردازیم.
این نکته فراموشتان نشود که اگر نمره خوبی میخواهید کسب کنید از امتحانات پیام نور حتما از نمونه سوالات پیام نور استفاده کنید تا از نمره عالی برخوردار شوید زیرا بررسی نمونه سوالات پیام نور باعث می شود هم با نحوه فرم کلی سوالات آشنا بشوید و هم بتوانید بدون استرس در جلسه امتحان حاظر شوید و از آنجایی که معمولا هر ساله سوالات تکراری دیده می شود پس حتما نمونه سوال پیام نور درس مربوطه را فراموش نکنید.
نحوه محاسبه نمره در پیام نور
نحوه محاسبه نمره در پیام نور که فقط مخصوص سیستم آموزشی این دانشگاه است محاسبه نمرات امتحانات را منحصر و ویژه کرده است به طوری که خروجی اولیه نمرات کمی پیچیده تر است این خروجی اولیه حالت های متفاوتی دارد.
همانطور که خدمت شما عزیزان عرض کردیم خروجی اولیه نمرات مقداری پیچیده است خروجی نمرات حالتهای مختلفی دارد که بعد از چندین عمل ریاضی نه چندان سخت و آخر مبنای محاسبه آن نمره ۲۰ می شود.
نکته: البته از این نکته غافل نشویم که سیستم گلستان پیام نور تمامی محاسبات نحوه محاسبه نمره در پیام نور را به صورت خودکار انجام می دهد و نمره نهایی که دانشجو کسب می کند را میتوان در بخش اطلاعات جامع مشاهده فرمود.
تمامی امتحانات کتبی پیام نور بر مبنای نمره ۱۲ است از قبل از اینکه از این موضوع آگاه شویم که نحوه محاسبه نمره در پیام نور چگونه است دانستن این نکته ضروری بود. بعد از اینکه ما دو حالت زیر را با هم بررسی کردهایم متوجه می شوید که در هر دو حالت نمره بر مبنای ۲۰ است.
در آغاز می خواهیم برای بخش کتبی فرمول و نحوه محاسبه نمره در پیام نور بر مبنای ۲۰ را خدمت شما عزیزان ارائه دهیم و بعد از آن طریقه محاسبه نمرات دروسی را که واحدهای عملی دارند را خدمتتان ارائه کنیم.
نحوه محاسبه نمره در پیام نور بخش تئوری
در توضیحاتی که خدمت شما عزیزان می خواهیم ارائه دهیم درباره تمامی دروسی است که واحد تئوری یا نظری یا دروسی که واحدهای آن ها به صورت تئوری و عملی هستند. زمانی که میخواهید بخش تئوری را محاسبه کنید اولین نکته ای که باید در ذهن داشته باشید این است که نمرات امتحان تئوری از ۱۲ نمره است و در سیستم جامع گلستان که به حالت خودکار نمرات را در دو حالت محاسبه می کند و بهترین نمره را از بین این حالات برای دانشجو برمیگزیند.
حالت اول : اگر استاد امتحان میان ترم را از دانشجو گرفته باشد (نمره امتحان میان ترم از ۸ نمره است) حالات اول به صورت زیر محاسبه می شود.
20 نمره = 12 نمره کتبی + 8 نمره میان ترم
حالت دوم : اگر استاد محترم برای دانشجوی عزیز نمره میان ترم را در نظر نگیرد (ممکن است دانشجویی امتحان داده یا نداده باشد) یا اینکه درس به صورت خودخوان باشد که خودخوان بودن درس را در مقاله های قبلی بررسی کردهایم ، نمره ای که به صورت خودکار محاسبه می شود به صورت زیر است:
مثال های متعددی که می توان برای آن در نظر گرفت که در زیر به چند نمونه از آنها می پردازیم.
مثال ۱ : اگر دانشجویی امتحان میان ترم را داده باشد و از آن نمره ۵ از کسب کرده باشد (یعنی ۵ از ۸ نمره) و همین دانشجو در امتحان پایان ترم از نمره کتبی ۱۲ از ۱۲ کسب کرده باشد در حالت اول که در بالا بررسی کردهایم نمره دانشجو ۱۷ می شود . اما در حالت دوم که در بالا تعریف آن را آوردهایم نمره دانشجو ۲۰ میشود پس بنا به نکتهای که در خدمت شما عزیزان عرض کرده ایم سیستم بهترین نمره از این دو حالت را برمی گزیند یعنی نمره ۲۰ .
مثال ۲ : اگر استادی امتحان میان ترم را بگیرند و دانشجویان نمره ۰ از امتحان کسب کند یعنی صفر از ۸ و در امتحان پایان ترم کتبی خود نمره ۶ از ۱۲ کسب کند در حالت اول نمره ای که دانشجوی کسب کند ۶ است و در حالت دوم نمره ای که دانشجو می گیرد ۱۰ از ۲۰ است. پس باز هم سیستم بهترین نمره از میان این دو نمره را انتخاب کرده یعنی همان مرحله دوم که نمره ۱۰ به دست آمد و در سیستم ثبت می کند.
مثال ۳ : اگر استاد محترم از دانشجویی امتحان میان ترم گرفته باشد و یا نمره میان ترم را رد کرده باشد و یا درس دانشجو به صورت خودخوان باشد در این حالت دانشجو هیچگونه نمره میان ترمی ندارد و اگر دانشجو هر نمره های تا سقف ۱۲ از امتحان کتبی دریافت نماید همان نمره در ۵ ضرب میشود و تقسیم بر ۳ میشود تا نمره دانشجو بر مبنای ۲۰ محاسبه شود.
از ابتدا تا اینجا ما برای شما عزیزان نحوه محاسبه نمره در پیام نور را در بخش تئوری توضیح دادیم و در اینجا می خواهیم به دروسی بپردازیم که واحدهای عملی دارند در ابتدا باید بخش تئوری را با روشی که در بالا (۲ حالت) بر مبنای ۲۰ به دست می آوریم و بعد از آن در فرمولی که در پایین خدمت شما عزیزان آورده ایم قرار دهیم .
نحوه محاسبه نمره عملی در پیام نور
نحوه محاسبه نمره عملی در پیام نور به این صورت است که نمره ای که در پایان ترم برای دروس نظری و عملی انتخاب می شود بر مبنای تعداد واحدهای این دروس (واحد های نظری عملی) تعیین می شود. یعنی:
نمره برمبنای 2 * تعداد واحد نظری + نمره بر مبنای 20 * تعداد واحد عملی = نحوه محاسبه نمره عملی در پیام نور
که حاصل این عبارت را باید بر مجموعه واحدهای عملی نظریه دروس تقسیم کنیم . نکته ای که در اینجا حائز اهمیت است نمره بخش عملی در سیستم جامع گلستان پیام نور بر حسب ۲۰ نمره است ولی نمره تئوری (نظری) بر مبنای ۱۲ نمره است که باید با توجه به مطالبی که در دو حالت قسمت اول بررسی کردهایم نمره بر مبنای ۲۰ محاسبه شود.
نکته دیگری که برای بسیاری از دانشجویان سوال است برای ترم تابستان است. در ترم تابستان پیام نور همه دروس به صورت خودخوان محاسبه می شوند (این موضوع بسیار به سود دانشجو می باشد).
نکته: روش هایی که می توانیم نمره میان ترم خود را در پیام نور تعیین کنیم عبارتند از :
- امتحان
- تهیه مقاله و تحقیق
- حضور در کلاس ها
- پروژه
- انجام تمارین کلاسی
- فعالیت های کلاسی
- و …
که از این موارد مهمترین مورد آن،امتحان است.
نکته: در نحوه محاسبه نمره در پیام نور به علت اینکه از بین دو حالت حالتی که نمره بیشتری را در آن کسب کرده اید برای شما لحاظ میشود ، پس اگر نمره میان ترم شما پایین است نگران نباشید زیرا فرصت جبران این نمره پایین را در امتحانات پایان ترم خواهید داشت.
در زیر مراحل مشاهده نمره در پیام نور را مشاهده میفرمایید.
نتیجه گیری نحوه محاسبه نمرات دانشگاه پیام نور در پايانترم:
3- حال اگر دانشجو نمره میان ترم داشته باشد، اما این نمره کم باشد و نمره امتحان پایان ترم بهتر باشد چه می شود!؟: سیستمی که در نمرات شما قرار دارد یعنی سیستم گلستان با انتخاب خودتان می توانید یکی از دو روش بالارا انتخاب کنید تا بتوانید نمره خوبی را کسب کنید.
نحوه محاسبه نمره در دانشگاه پیام نور همانطور که مشاهده کردید کمی پیچیدگی نسبت به سایر دانشگاه ها دارد اما از این نکته غافل نشوید که تمام این بحث ها در آخر به نفع دانشجو است.
دیدگاهتان را بنویسید